יום שלישי, 29 באוגוסט 2017

מה הקשר בין חלווה, סבתא איטלקייה ובשרים מעושנים?


מה הקשר בין  חלווה, סבתא איטלקייה ובשרים מעושנים?
 את התשובה לחיבור החצי תמוה תוכלו ככל הנראה לבדוק עם הנכד של סבתא נונה האיטלקייה, אלי בוכניק.
  "איש הבשרים", כפי שמכונה אלי בפי לקוחותיו הנאמנים מזה עשור.
"לפני כשנתיים זאת הייתה הפעם האחרונה שבה נסעתי לביקור באיטליה בבית סבתי "וילה נונה", הממוקם לו במרכז טוסקנה בלב כרמים, 
צפונית לסאן ג'מיניאנו –בית אבן טיפוסי מלפני 170 שנה".


"אחד מהזיכרונות הראשונים שלי מסבתי, סבתא נונה ,
זה דווקא החלבה שהייתה משאירה לנו בצידה השמאלית של דלת הכניסה לביתה.
סבתא דאגה שכל מי שנכנס לבייתה, אמור להתפנק במשהו מתוק ומזין, מלא ברזל לדבריה .
ברגע ההוא הבנתי, שמקום כזה בדיוק – הוא מה שחסר היום בעולם האירועים בישראל - תחום שבו אני עוסק כבר למעלה מעשור.
החיפוש אחרי חוויה. חווית אירוע אחרת, שתגרום למזמין ולאורחיו תחושה ביתית, בסיסית ונינוחה."

ביוני 2015,  פתח אלי יחד עם צוות מוביל, את "וילה נונה" , 
שהיא שחזור של "וילה נונה" המקורית, כולל הגשת חלבה איכותית  בצידה השמאלי של המסעדה אם חשבתם לרגע אחרת.

  "המורשת המשפחתית נשמרה ויש לכך ערך מוסף" מספר לי אלי בגאווה .
  המסעדה עוצבה בהשראה איטלקית מקורית.
 החל מקירות והעמודים שכוסו באבני פירוק מחבל טוסקנה, חלונות מברזל חלודים, תקרת עץ גבוהה עם קורות עבות, חריטות על הרצפה ועד אלמנטים עיצובים  קטנים  המייחדים את המקום באווירתו הכפרית והאינטימית, 
 ועדיין כאן בישראל, בפארק התעשייה קיסריה.









לראות את אלי בפעולה בערב הבשרים המתקיים במקום לפי הזמנה  מראש ועפ"י השקת "אירוע הבשרים" בפרסומה ברשת החברתית פייסבוק, 
זו חוויה כשלעצמה.

  התשוקה לעבודתו, מהכנת תנור העישון ועד פריסת הנתחים במיומנות רבה ודיוק להפליא. לא דק מדי לא עבה מדי. בדיוק כפי שנתחי בשר אמורים להיות מוגשים ולהיות מדויקים לחך הישראלי.
  במסגרת "ערב הבשרים"מפנק אלי  כל שולחן(מינימום 4 סועדים )בבקבוק יין אדום/לבן (לפי בחירתכם)  יקב טפרברג האיכותי ובסוגי בירה חופשית כמו: קלסברג וטובורג, לאורך כל הערב. 
 מבחר הבשרים מרשים ואיכותי ומוגש כולו לאורך כל הערב וכולל:
-         אנטריקוט
-         אנגוס
-        פריים ריב מעושן שמגיע מנברסקה ,ארה"ב. בשר טרי בטעם  מיוחד  במינו 
    שאין להשיגו בשוק המקומי, לדבריו של אלי.
-         פרגיות במרינדה אסייתית.
-         אסדו מעושן
-         נקניקיות צ'וריסוס ומרגז
הבשרים יוצאים מהמנגל / תנור העישון, היישר לקערות ההגשה ומשם
 לשולחנות הסועדים הכוללים מבחר של סלטים בסיסיים (שניתן לשים עליהם יותר דגש לטעמי), תוספת של פחמימה אחת ולסיום, תצוגה מרהיבה בניצוחו של בוכניק. הציצו על הסרטון שצילמתי:

מבחר קינוחי פרווה טעימים במיוחד הכוללים לפחות 7  סוגים , שתייה חמה הכוללת קפה /תה חופשי.
"וילה נונה" משמשת  ביום יום כמסעדת  צהריים בסגנון ברסארי, הפונה בעיקר לקהל לקוחות חברות ההייטק.
 כחלק מהתפריט מוגשים בין היתר גם תבשילי קדרה בטעמים ביתיים. 
בנוסף המקום משמש גם לאירועים פרטיים ואינטימיים עד 150 אורחים, אך גם לאירועים גדולים כמו חתונות בר / בת מצווה בריתות/ אירועי חברה 
 עד 275 אורחים .
  אחד הדברים  שהפתיעו אותי לשמוע היה שהמקום מלווה במשגיח כשרות לאורך כל הערב, מה שלא אופייני באירועי בשר של  "אכול כפי יכולתך".
 המחיר לסועד ב"ערב בשרים" הוא 197 שקלים. מחיר אטרקטיבי והוגן.
                                             צילום: צ'לסי דיין
כתובת: חלמיש  פארק תעשייה  קיסריה.


טלפון: 
053-9369425

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה